خروج سرمایه گذاران از بازار خبری است که از مراکز تحلیل آمار بازار ارزهای دیجیتال منتشر کردهاند. در صورتی که اطلاعات مربوط به تورم دوباره ترس از افزایش نرخ را در میان سرمایهگذاران ایجاد کند، بیت کوین با مشکل مواجه خواهد شد.
روند صعودی بیت کوین در نوامبر هم ادامه داشته و از ابتدای ماه تاکنون ۱۰ درصد بیشتر شده است. البته قیمت این ارز دیجیتال در ماه اکتبر ۴۰ درصد رشد داشت و توانست یک رکورد اوج قیمت جدید در ۶۸ هزار دلار ثبت کند.
علت خروج سرمایه گذاران از بازار بیت کوین چیست؟
اطلاعات منتشر شده از شاخص قیمت مصرفکننده سرمایهگذاران بزرگ بیت کوین مانند موسسات و شرکتهای مدیریت سرمایه را ترغیب کرده است که بازار را به سرمایهگذاران خرد بسپارند. این کار آنها به این دلیل بود که احتمال دادند فدرال نرخ بهره خود را افزایش دهد.
آدرسهایی که در سطح کوچک مشغول ذخیرهسازی بیت کوین هستند، همچنان روند افزایشی دارد؛ اما موجودی والتهایی که بین ۱۰۰ تا ۱۰ هزار بیت کوین نگهداری میکنند، در هفت روز گذشته ۶۰ هزار بیت کوین معادل ۴ میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است. این اتفاق با روند صعودی بیت کوین در تناقض است.

دادههای ارائه شده از سوی تحلیلگر بلاکچین، Santiment، گزارش میدهد:
برخی از نهنگهای حاضر در بازار بیت کوین هنوز نسبت به این ارز دیجیتال اطمینان ندارند. این نتیجهای است که از بررسی پراکندگی میان آدرسهای نامشخص به دست میآید و ارتباطی به نهنگهای آمریکا که سرمایههایشان را به خاطر دادههای مرکز تورم از بازار خارج میکنند، ندارد. این عدم اطمینان نهنگها یک هشدار برای تمام سرمایهگذاران بازار است. این هشدار زمانی جدی میشود که متوجه میشویم آنها از بعد از روند اصلاحی ماه می، حجم ذخایر بیت کوینی خود را افزایش دادند و تا انتهای اکتبر هم هودلر بودند.
بررسی اطلاعات فعالیت سرمایهگذاران در بازار بیت کوین
این آژیر خطر و خروج سرمایه گذاران از بازار بیت کوین ما را وادار به بررسی بیشتر درباره آینده این ارز دیجیتال میکند و اولین گام برای این بررسی میتواند تحلیل رفتار سرمایهگذاران آمریکای شمالی باشد. موجودی برخی از حسابهای کاربری دارای بیش از ده هزار بیت کوین افزایش یافته است، اما اکثر آنها متعلق به صرافیهای ارز دیجیتال هستند.
فعالیت در ETFهای مبتنی بر قراردادهای آتی بیت کوین در بورس شیکاگو کاهش پیدا کرده و این موضوع هم با روند صعودی بیت کوین در تضاد است. این موضوع نشان از کاهش مشارکت نهادها در سرمایهگذاری روی این ارز دیجیتال دارد.

در حال حاضر مقدار پولی که در قراردادهای آتی بیت کوین قفل شده، به ۴.۶ میلیارد دلار رسیده و کاهش ۲۲ درصدی را تجربه کرده است. در ۲۵ اکتبر سرمایه قفل شده در ETFها به اوج خود در ۵.۵ میلیارد دلار رسید. تعداد قراردادهای موجود در پلتفرم CME هم که در ۲۵ اکتبر به اوج خود رسیده بود، ۴۵ درصد کاهش داشته است. کاهش علاقه به CME هم از دیگر علتهایی است که نشان میدهد تمایل سرمایهگذاران سازمانی برای فعالیت در بازار کاهش پیدا کرده است.
نتیجه خروج سرمایهگذاران از بازار چه خواهد بود؟
بایننس به عنوان بزرگترین صرافی ارز دیجیتال در سرمایهگذاریهای خرد محسوب میشود و سود معاملات آتی بیت کوین در این صرافی به رکورد ۶.۶ میلیارد دلار رسیده است. رشد ۱۶ درصدی سود در دو هفته گذشته آن را به این رکورد جدید رساند.
احتمال اینکه خروج سرمایه گذاران از بازار ارزهای دیجیتال و واگذاری بازار به سرمایهگذاران خرد روند صعودی بیت کوین را کند کند، وجود دارد. قیمت این ارز دیجیتال امروز با کاهش یک درصدی به ۶۶۶۰۰ دلار رسیده است.

بیت کوین در حال حاضر به عنوان دارایی که از ارزش پول محافظت میکند، شناخته شده است و اگر دادههای منتشر شده از سوی مرکز تورم فدرال آمریکا مردم را از کاهش ارزش پول و افزایش قیمتها بترساند، احتمالا دوباره فرصت خوبی برای رشد بیت کوین و خرید بیشتر فراهم خواهد شد.
کلام آخر
در ماههای قبلی خبرهای مهمی از جمله راهاندازی ETFها و چراغ سبزهایی که سازمان بورس و اوراق بهادار آمریکا به بیت کوین نشان داد، باعث شد سرمایهگذاران خرد و کلان با سرعت بالایی به این بازار وارد شوند. بسیاری از شرکتهای بزرگ بخشی از سرمایهگذاریهایشان را به بیت کوین و ETFهای آن اختصاص دادند.
شرکتهای بزرگ در سرمایهگذاریهای خود ضرر بزرگی متحمل نشدند و بیت کوین هم هنوز روند صعودی دارد. به همین دلیل خروج سرمایه گذاران از بازار بیت کوین عجیب و مشکوک به نظر میرسد. توصیه میشود دارندگان این ارز دیجیتال با دقت بیشتری بازار را تحلیل کنند و پوزیشنهای جدید را با حساسیت بیشتری انتخاب کنند. صرافی اکس مارتی هیچ پیشنهادی مبتنی بر خرید یا فروش ارزهای دیجیتال ارائه نمیدهد و آنچه در مقالات ما میخوانید، صرفا برای اطلاعات بیشتر شماست.
نویسنده : فاطمه مهراسبی