در ۲۰ جولای، تعداد والتهای کاردانو که موجودی بیش از یک میلیون دلار داشتند، ۳۶۲۵ عدد بود. اما بعد از افزایش قیمت کاردانو، تعداد آنها در ۲۴ آگوست به ۹۸۳۰ عدد رسید.
بعد از اینکه کاردانو در ۲۰ آگوست روند صعودی جدیدی را در پیش گرفت و قیمت آن از ۱.۰۷ دلار بیشتر شد، نرخ معامله جفت ارز USD/ADA ۲۰۰ درصد افزایش پیدا کرد. قیمت این ارز دیجیتال تا ۳.۰۲ دلار هم بالا رفت؛ اما بعد از آن اصلاحیه ۶.۴۲ درصدی را تجربه کرد و به ۲.۷۳ دلار رسید.
افزایش قیمت کاردانو و ارزشمندی والتها
با توجه به آماری که با استفاده از ابزار CoinMetrics و Messariبه دست آمده است، متوجه شدیم که با افزایش قیمت کاردانو، تعداد والتهایی که حداقل موجودی آنها یک میلیون دلار است، ۱۷۳ درصد بیشتر شده.جالب است بدانید تعداد کیف پولهای کاردانو با موجودی بیشتر از ۱۰ میلیون دلار در ۱ ژانویه تنها ۸۶ عدد بود. تعداد این کیف پولها در ۲۰ جولای به ۵۰۴ عدد رسید و اکنون حدود هزار والت، موجودی بیش از ۱۰ میلیون دلار دارند.
در کنار رشد اخیر کاردانو، باید به سودآوری فوق العاده این ارز دیجیتال در سال جاری هم توجه داشته باشیم. این رمز ارز از ابتدای امسال تاکنون سودآوری ۱۴۵۵ درصدی داشته و تعداد میلیونرهای آن (والتهایی با موجودی بیش از یک میلیون دلار) از ۵۰۴ نفر به ۹۸۳۰ رسیده است. این یعنی والتهای کاردانو از ابتدای امسال جهشی ۱۸۵۰ درصدی را تجربه کردهاند. جالب است بدانید در همین زمان، آمار گوگل ترندز افزایش چشمگیر میزان سرچ «کاردانو» توسط کاربران سراسر جهان را نشان داد. این موضوع نشان میدهد حتی افراد تازه کار و سرمایهگذاران خرد هم به دنبال سرمایهگذاری روی ADA یا دست کم کسب اطلاعات درباره آن بودهاند.
هودل سرمایهگذاران کاردانو را ثروتمند کرد
هودل به معنی خرید و ذخیره یک ارز دیجیتال است. افزایش قیمت کاردانو باعث شد تعداد تراکنشهایی که در آنها این رمزارز خریداری شد، اما در جای دیگری به فروش نرفت، بیشتر شود. چنین تراکنشهایی با نام UTXO شناخته میشوند و نشان میدهند رمزارزها پس از خرید در کیف پولها باقی میمانند. افزایش تعداد UTXOها در یک شبکه بلاکچین نشان میدهد کاربران این ارز را خریداری میکنند، اما خریدهایشان را به آدرس دیگری انتقال نمیدهند. این یعنی سیگنال فروش تضعیف شده و کاربران در حال هودل کردن آن رمز ارز هستند. ارز دیجیتال ADA این اتفاق را در سال ۲۰۲۱ تجربه کرد.

آمار نشان میدهد تعداد UTXOهای شبکه کاردانو در اول ژانویه تنها ۸۱۶۶۰۰ تراکنش بود. اما اکنون تعداد آنها به بیش از ۲.۸۵ میلیون تراکنش رسیده است. یعنی ۲.۸۵ میلیون نفر کاردانو ذخیره کردهاند و منتظر افزایش بیشتر قیمت این ارز دیجیتال هستند. مشاهده رالی ۱۴۵۵ درصدی قیمت کاردانو، فعالان بازار ارزهای دیجیتال را به هودلرهای این ارز تبدیل کرده است.
افزایش قیمت کاردانو در سه ماهه دوم ۲۰۲۱ تنها ۱۹.۲۱ درصد بود؛ علت اصلی این موضوع مواردی مثل اعمال محدودیتهای علیه ارز دیجیتال در چین و عدم پذیرش ارزهای دیجیتال (بیت کوین) از طرف ایلان ماسک و شرکت خودروسازی تسلا بود. این اتفاقات در کنار هم تأثیر منفی روی بازار ارزهای دیجیتال داشتند و برای چند هفته متوالی روند بازار را نزولی کردند. با این وجود، تعداد UTXOهای کاردانو در آشفتگی بازار سه ماهه دوم ۲۰۲۱، باز هم بیشتر شد. اما زمانی که قیمت کاردانو اصلاح شد و به ۱.۲۵ دلار رسید، تعداد هودلرها هم روی ۲.۹۳ میلیون نفر باقی ماند.
رقابت کاردانو و اتریوم
افزایش قیمت کاردانو و تمایل سرمایهگذاران برای ذخیره این ارز دیجیتال اولین نشانههای پیشی گرفتن بلاکچین کاردانو از رقیب اصلیاش، اتریوم، را نمایان کرد. بلاکچین اتریوم در ابتدای ۲۰۲۱ نتوانست حجم زیاد تراکنشها را پشتیبانی کند و با مشکلاتی روبرو شد و همچنین کارمزد زیادی برای انجام تراکنشها دریافت کرد.

در مقابل مشکلاتی که برای اتریوم پیش آمد، کاردانو تجربیات خوبی را پشت سر گذاشت. به عنوان مثال میزان تراکنشهای جفت ارز ADA/USD در سه ماهه ابتدایی امسال بخاطر بروزرسانی «Mary»، ۵۷۹ درصد افزایش پیدا کرد. در این بروزرسانی کاردانو به بلاکچینی تبدیل شد که میتوانست از چند دارایی دیجیتال پشتیبانی کند و همچنین با دیگر پروژههای رمزنگاری مانند دیفای (امور مالی غیرمتمرکز) یا توکنهای غیرقابل معاوضه (NFT) سازگار شد.
بروزرسانی ماری در ۱ مارس کار خود را شروع کرد و بعد از آن هم با هاردفورک دیگری در ماه ژانویه به نام «Shelley» مسیر بروزرسانی قبلی را ادامه داد. در هاردفورک، قابلیت اثبات سهام نیز به شبکه اصلی کاردانو اضافه شد و روند تایید تراکنشهای این شبکه تغییر کرد. در فرایند اثبات سهام کاربران میتوانند به صورت مستقیم (با استفاده از استیکینگ پول) یا غیرمستقیم (از طریق انتخاب نمایندگان) تراکنشهای شبکه را اعتبارسنجی و تایید کنند و در ازای آن پاداش بگیرند.
کاردانو و قراردادهای هوشمند
پشتیبانی از قراردادهای هوشمند مانند شبکه اتریوم، یکی دیگر از برنامههای کاردانو در سه ماهه سوم امسال است. توسعه دهندگان این بلاکچین در نظر دارند این قابلیت را در بروزرسانی جدیدی با نام « Alonzo» به شبکه اضافه کنند.

این موضوع باعث شد که تفکرات منطقی درباره کاردانو، به تصمیمات احساسی هودلرها برای نگهداری این ارز دیجیتال اضافه شود. بسیاری از افراد بر این باورند که اتریوم اکنون یک بلاکچین قدرتمند است و کاردانو برای تبدیل شدن به شبکهای مانند اتریوم هنوز راه درازی در پیش دارد. به همین دلیل ممکن است در این مسیر شکست بخورد و حتی ارز دیجیتال آن هم ارزشش را از دست بدهد.
کلام آخر
بازار ارزهای دیجیتال هنوز بالغ نیست و به همین دلیل نمیتوانیم به صورت قطعی نظر دهیم در نهایت بزرگترین بلاکچین جهان کدام شبکه خواهد شد. حتی نمیتوانیم با قطعیت بگوییم بیت کوین در آینده هم با همین قدرت به عنوان ارز دیجیتال اول جهان به کار خود ادامه میدهد. همه چیز در این بازار نسبی است و بر اساس تحلیلها پیش میرود. با وجود اینکه در حال حاضر اتریوم قابلیتهای مختلفی را ارائه میدهد و کاردانو در ابتدای راه است؛ اما هیچ بعید نیست روزی کاردانو جای اتریوم را بگیرد.
آنچه در این مقاله گفتیم صرفا اطلاعاتی بود که به کمک ابزار و منابع خبری تحلیل شده است و برای افزایش دانش شما درباره ارزهای دیجیتال است. اکس مارتی هیچ پیشنهادی در زمینه خرید یا فروش کاردانو ندارد. اگر قصد معامله این ارز دیجیتال را دارید، توصیه میکنیم به سبک خودتان تحلیل انجام دهید و با آگاهی کامل پوزیشن خرید یا فروش این ارز را باز کنید.
نویسنده : فاطمه مهراسبی